Infiintare S.R.L.

Avocat Bucuresti > Infiintare S.R.L.

INFIINTARE SRL - SOCIETATE CU RASPUNDERE LIMITATA

Daca doresti sa pornesti propria afacere, sa-ti infiintezi propria firma, te vom indruma si consilia, oferindu-ti asistenta juridica pentru infiintare SRL - Societate cu raspundere limitata.

Societatea cu raspundere limitata ( SRL ), este societatea  in care obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social iar asociatii raspund numai in limita aportului lor.

Timpul pentru infiintare SRL este de 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului de inmatriculare la Registrul Comertului.

COSTURILE INFIINTARII UNUI SRL

Costurile pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata - SRL difera in functie de valoarea capitalului social, numarul asociatilor si de numarul activitatilor pe care urmeaza sa le desfasoare respectiva societate.

Valoarea minima a capitalului social pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata este de 200 lei. Aceasta suma reprezinta aportul in numerar al asociatilor. La aceasta suma se adauga diversele taxe care trebuiesc achitate pentru infiintarea unei firme:

 • rezervare denimire firma 72 lei
 • taxa la Registrul Comertului - taxa pentru publicare in Monitorul Oficial, reprezinta taxele care se platesc si insumeaza aproximativ 550lei
 • taxa notariala pentru specimen de semnatura, aproximativ 60 lei (in functie de notar)

In total pentru a putea infiinta o societate comerciala cu raspundere limitata, trebuie sa aveti pregatita o suma de aproximativ 1.200 lei.

CE VA PUTEM OFERI PENTRU CONSTITUIREA UNUI SRL

– vom stabili impreuna ce denumire va purta noua firma constituita de tip SRL;

- vom oferi consultanta cu privire la forma juridica, capitalul social, sediul social si eventuale sedii secundare, alegerea obiectului de activitate, in functie de specificul activitatii fiecarui client.

– redactam si procesam documentele necesare infiintarii firmei: Act Constitutiv, Declaratii, Contract de Comodat sau de Inchiriere.

– depunerea capitalului social la orice banca aleasa de asociatii fondatori;

– pregatirea dosarului pentru a fi depus la Registrul Comertului, complet;

– reprezentare juridica la Registrul Comertului pentru inmatricularea firmei si eliberarea documentelor;

– eliberarea documentelor si inmanarea acestora catre client, impreuna cu indrumarile necesare.

IMPORTANT DE RETINUT

– la o adresa nu pot functiona mai multe societati comerciale (conform art. 17 din Legea 31/1990)

– daca imobilul unde alegeti sa aveti sediul social se afla intr-un bloc veti avea nevoie si de avizul Asociatiei de proprietari si acordul vecinilor.

FACILITATE OFERITA DE NOI:

– In cazul in care nu dispuneti de un spatiu pentru a stabili sediul social al firmei, va putem asigura gazduire de sediu social ( pe o perioada limitata: pe durata minim 1 luna, max 1 an).

Daca alegeti sa va gazduim noi sediul social nu mai este nevoie de dovada de proprietate, ci doar de actul de identitate si de variantele de denumire. Pentru variantele de denumire propuse de dumneavoastra, este bine sa optati pentru variante cat mai complexe, avand in vedere ca rezervarea denumirii se face la nivel national si nu pot exista doua societati cu nume identic sau similar.

– la solicitarea clientilor putem efectua toate demersurile necesare inregistrarii in scopuri de TVA la Administratia Financiara de sector competenta, precum si obtinerea Certificatului de Operatiuni Intracomunitare (ROI);

– la solicitarea clientilor va putem oferi un serviciu tip abonament, cu doar 50 lei / luna pentru servicii juridice specifice dreptului societar, constand in consiliere cu privire la drepturile si obligatiile pe care le aveti (specific domeniului de activitate), noutatile legislative in domeniul societatilor comerciale, financiar fiscale, dreptul muncii etc.

ACTELE NECESARE INFIINTARII UNUI SRL

Pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata sunt necesare urmatoarele acte:

 • Actele de identitate ale viitorilor asociati in copie;
 • O copie dupa actul de proprietate si copie dupa actul de identitate al celui care pune la dispozitie imobilul in vederea stabilirii sediului social al societatii.
 • Dovada privind disponibilitatea firmei;
 • Dovada efectuarii varsamintelor privind capitalul social, care va fi stabilit de viitorii asociati, in functie de nevoile societatii, care nu poate fi mai mic de 200 lei
 • Actul constitutiv al societatii
 • Specimene legalizate de semnaturi pentru administratori

PRETUL PRESUPUNE EFECTUAREA URMATOARELOR OPERATIUNI:

1. Redactarea si atestarea actelor necesare infiintarii societatii, pregatind dosarul pentru depunerea acestuia la O.N.R.C (conceperea, atestarea documentelor si completarea formularelor);

2. Obtinerea rezervarii de denumire a societatii ;

3. Depunerea actelor la Registrul Comertului ;

4. Eliberarea actelor de la Registrul Comertului si predarea acestora catre dumneavostra.

COSTURILE INFIINTARII UNEI FIRME

Valabile pentru servicii zona Bucuresti -Ilfov

Infiintare Firma cu Asociat Unic - 400 RON. Termen 3 zile de la data depunerii dosarului;

Infiintare Firma cu 2 Asociati - 450 RON. Termen 3 zile de la data depunerii dosarului;

Infiintare Firma cu 3 Asociati - 500 RON. Termen 3 zile de la data depunerii dosarului;

Infiintare Societate Comerciala de tip debutant (SRL-Debutant) - 300 RON. Termen 3 zile de la data depunerii dosarului;

Infiintare Firma – Asociat Unic Student - 300 RON. Termen 3 zile de la data depunerii dosarului.

In afara de costurile prezentate mai sus, cad in sarcina dumneavoastra urmatoarele costuri :

 • Impreuna cu actul constitutiv si rezervarea de denumire, clientul trebuie sa depuna capitalul social, in valoare de minim 200 lei, la orice banca aleasa de client.
 • Taxa de rezervare nume firma la Registrul Comertului 72 lei
 • Taxa notariala pentru, specimen de semnatura, (obligatoriu se da personal numai in fata notarului public) aproximativ 60 lei (in functie de notar)
 • Taxele de Registru (aproximativ 550 lei)
Distribuie aceasta pagina
CONSULTANTA JURIDICA ONLINE
Cabinet avocat -Dinu & Asociatii - Bucuresti
Adresa
Șos. Panduri nr. 21, bl. P8, sc. 1, et. 1, ap. 5, sector 5, Bucuresti
Telefon
+40786 611 199
office@avocatidda.ro
Program
Luni – Vineri

09:00 – 16:00
Avocat Online
userscrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram