Insolvenţă / Faliment

Avocat Bucuresti > Insolvenţă / Faliment

Avocați specializați în procedura insolvenței și falimentului

În cazul în care o societate comercială sau un antreprenor întâmpină dificultăți financiare sau nu își poate plăti datoriile, un avocat îi va spune că există proceduri specifice pentru a soluționa situația prin implicarea tuturor creditorilor (părților cărora li se datorează bani).

Procedurile de insolvență diferă în funcție de obiective:

Societăți comerciale

Dacă societatea comercială poate fi salvată sau activitatea economică este viabilă, datoriile acesteia pot fi restructurate (de obicei cu acordul creditorilor), prin aprobarea unui plan de reorganizare.

Această procedură are drept obiectiv protejarea societății comerciale și păstrarea locurilor de muncă.

În cazul în care activitatea economică nu poate fi salvată, societatea comercială trebuie lichidată și va intra astfel în „procedura falimentului”.

Antreprenori

Aceștia pot de obicei să solicite aplicarea unei proceduri care implică un plan ordonat de rambursare a datoriilor și o remitere de datorie după o perioadă rezonabilă de timp (3 ani, în general).

Acest lucru garantează faptul că antreprenorii nu sunt declarați personal în faliment și că se pot lansa în alte proiecte în viitor.

În toate cazurile, de îndată ce procedura este inițiată în mod oficial, creditorii nu mai pot lua măsuri individuale pentru recuperarea datoriilor.

Acest lucru este necesar pentru a garanta faptul că toți creditorii sunt pe picior de egalitate și pentru a se proteja bunurile debitorului.

Pentru a fi plătiți, creditorii trebuie să facă dovada creanțelor lor, fie în fața instanței, fie a organismului (în general, un administrator sau un lichidator) responsabil de reorganizarea sau lichidarea bunurilor debitorului.

În anumite cazuri, acest lucru poate fi făcut chiar de către debitor.

Insolvența la nivel transfrontalier (normele UE)

Cazurile de insolvență care implică societăți comerciale sau antreprenori cu activități sau active în mai multe țări se supun dreptului UE, mai exact Regulamentului 2015/848.

Vezi, de asemenea, avocat în procedura concordatului preventiv.

O PROCEDURĂ DE PREVENIRE A INSOLVENȚEI SAU CUM ÎȚI POȚI SALVA FIRMA DE LA FALIMET ÎN VREME DE CRIZĂ.

Distribuie aceasta pagina
CONSULTANTA JURIDICA ONLINE
Cabinet avocat -Dinu & Asociatii - Bucuresti
Adresa
Șos. Panduri nr. 21, bl. P8, sc. 1, et. 1, ap. 5, sector 5, Bucuresti
Telefon
+40786 611 199
office@avocatidda.ro
Program
Luni – Vineri

09:00 – 16:00
Avocat Online
userscrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram